5 fetishuri sexuale care te vor surprinde

5 fetishuri sexuale care te vor surprinde

Fetishurile sexuale reprezinta un mod prin care partenerii fie isi pot descoperi tehnici de a-si manifesta sexualitatea, fie isi sudeaza relatia prin comunicare si elemente de noutate. In urma acestora, fanteziile sunt teritoriul prin intermediul carora partenerii isi pot exprima dorintele. Desi cuvantul „fetish” poate intimida, printr-o definitie extinsa, acesta face referire la practici raspandite si inofensive, care imbunatatesc experientele sexuale.

Inainte de a prezenta o parte dintre fetishurile care te vor surprinde, iti facem cunostinta cu cele mai frecvente si kinky practici:

  • Piercing-uri corporale. In general sunt atragatoare pentru persoanele sub 40 de ani, fiind situate la nivelul buzelor, mameloanelor si organelor genitale. Ele nu au legatura in mod special cu partea vizuala, in schimb au legătura cu partea senzuala, respectiv cu modul in care se simt la atingere. Printr-un contrast intre dur si moale, ofera o alta dimensiune experientei. De asemenea, in aceasta categorie sunt incluse si tatuajele.
  • Podoaba capilara. Nu este straina asocierea feminitatii cu lungimea parului sau grija persoanelor de sex feminin pentru aceasta parte a fizicului. Printre fanteziile comune se numara cele care fac referire la samponarea parului, purtarea perucilor (adaugand si role-playingul) si impletirea parului in codite. Nu doar barbatii impart aceasta fantezie, femeile adora sa-i simta parul partenerului de pe piept sau picioare, asociindu-l cu masculinitatea.
  • Bondage/Legare. Un studiu realizat de Universitatea din Montreal si publicat in Journal of Sexual Medicine, a constatat ca 47% dintre femei si 60% dintre barbati au avut fantezia de a domina un partener. Actele specifice, cum ar fi lovirea si biciuirea, au avut procente mai mici, dar au fost incadrate ca frecvente sau comune.
  • Imbracaminte din latex si piele. Datorita faptului ca „raul” si „obraznicul” reprezinta trasaturi atragatoare, acestea sunt asociate cu imbracamintea din latex sau piele. Instrumentele din latex sau vestimentatia stramta pot avea rolul de a transpune actorul intr-o poveste sau intr-un cadru neobisnuit, ce va transforma momentul intr-unul inedit.
  • Diferite parti ale corpului. Printre cele mai comune parti (erogene) ale corpului se numara picioarele, clavicula sau spatele. Un studiu realizat la nivel mondial asupra problemelor sexuale, conceput de Universitatea Columbia, arata ca picioarele si pantofii sunt de departe cele mai mari fetishuri corporale.
  • Altele. Pe langa obiceiurile mentionate anterior adaugam si: urmarirea unei persoane in timp ce se dezbraca sau in timp ce savarseste un act erotic cu alta persoana, lichidele din organism (prin scuipat, lapte matern s.a.), sexul in grup, fantezia de a avea un act erotic cu un coleg de munca/vecin/persoana mai tanara sau in varsta, activitate sexuala in spatii publice si folosirea alimentelor (de exemplu, capsuni, gheata sau frisca).

Fanteziile sexuale sunt normale, Universitatea Montreal din Quebec a realizat un studiu publicat in Journal of Sexual Medicine, prin care a constatat faptul ca barbatii si-au exprimat o dorinta mai puternica de a-si transforma fanteziile in realitate. In urma acestora, am realizat o lista cu cateva dintre cele mai neobisnuite fantezii, incluzand denumirea stiintifica a acestora:

 • Symorophilia
 • Fetish-ul face referire la excitarea imediata dupa asistarea la dezastre (de exemplu, accident de masina), fiind inventat pentru prima data in anul 1984 de John Money, care a scris si o lucrare in care descrie principiul psihologic de la baza acestuia. Raspunsul natural al corpului la tragedii si durere poate fi de natura sexuala, dar poate aduce la randul sau vatamari corporale.
 • Hybristophila si Chremastistofilia
 • Acest fetish este reprezentat de un sindrom asemanator cu Bonnie si Clyde, cuplu care comite infractiuni de orice natura. Hybristophila se aplica mai ales in contextul unor crime grave, cum ar fi agresiunea, violul si talharia.Ca opus al celei mentionate anterior este Chremastistofilia, unde persoanei in cauza ii face placere sa fie retinuta, jefuita si furata in orice mod. De asemenea, poate implica faptul ca este inselata sau mintita de persoana draga.
 • Katoptronphilia
 • O fascinatie a oglinzilor sau, mai precis, a te privi in situatii sexuale este cunoscuta sub numele de katoptronphilia. Cu alte cuvinte, katoptronfilia inseamna, in esenta, ca persoanei in cauza ii place sa admire un act sexual prin intermediul oglinzilor/geamurilor/reflexiei.
 • Somnophilia
 • Uneori denumita sindromul frumusetii adormite, este definita ca obtinerea excitarii de la o persoana care este aparent adormita sau inconstienta. Acest tip de fetish implica si un schimb de putere, in care persoana treaza se afla intr-o pozitie dominanta.
 • Alte fetishuri surprinzatoare
 • Printre cele de mai sus enumeram si Climacophilia (satisfactie erotica realizata din caderea de pe scari sau de la inaltime), Nasophilia (atractie sexuala orientata catre nas, care se poate manifesta ca o dorinta de contact fizic, o dorinta de contact genital sau fantezii despre transformarea propriului nas), Knismolagnia(excitatie sexuala care apare ca urmare a gadilarii), Pictophilia (atractie sexuala care vizeaza privitul imaginilor erotice), Frotteurism (implica frecarea impotriva persoanelor necunoscute si fara consimtamantul acestora), Psychrophilia (excitatia sexuala pentru a simti frigul sau, uneori, pentru a atinge persoane care sunt reci) s.a.

Masaj Fantasy te asteapta la sedinta Erotic your way, unde iti poti personaliza tipul de masaj, iar colegele noastre se vor asigura ca ai parte de experienta pe care ti-o doresti.